Hvordan bli volontør

HVORDAN BLI VOLONTØR - 4 trinn

 

Etter å ha lest om EVS har du kanskje tenkt at dette er noe for deg? Da er det bare å komme i gang med søknadsprosessen. Ved første øyekast kan denne kanskje virke avskrekkende, men det viktigste er å begynne i i riktig ende og ta et skritt av gangen.

1) Senderorganisasjon

 

Det første steget i retning av å bli volontør, er å finne en sendeorganisasjon i Norge. En sendeorganisasjon kan gi deg informasjon om hvordan finne et vertsprosjekt, bistår deg i den formelle biten av søknadsprosessen, og holder kontakten med deg mens du er ute som volontør.

NEVO bistår gjerne som senderorganisasjon. Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

2) Vertsorganisasjon

 

Så snart du har funnet en sendeorganisasjon, kan du begynne å søke på verstprosjekter. Det er i vertsprosjektet du skal gjennomføre din volontørperiode, og det er flere tusen prosjekter over hele Europa. En oversikt over disse finner du i følgende link. I basen kan du søke på land, by eller tema for å snevre inn søket og finne et prosjekt som passer for deg. Det finnes også en side der organisasjoner som søker etter frivillige legger ut tilbud. Når du har funnet det rette prosjektet kan du i samarbeid med oss sende inn CV og motivasjonsbrev. Deretter er det bare å vente på svar.

3) Formaliteter

 

Når du har funnet et vertsprosjekt som ønsker å ta deg i mot som volontør må sender- eller vertsorganisasjonen søke om finansiering av prosjektet fra sitt nasjonale kontor (her finner du informasjon om det norske nasjonale kontor). Da søknad- og finansieringsprosessen ofte tar noe tid, vil du tidligst kunne reise tre måneder etter søknadsfristen. Vi anbefaler deg derfor å starte søknadsprosessen seks måneder før ønsket utreisedato.

 

 

4) Ut på tur aldri sur

 

Når det endelige klarsignalet kommer, kan du bare begynne å glede deg! Planlegging av reise, forberede deg på kulturforskjellene og kanskje snakke med noen som har vært volontør i akkurat ditt prosjekt tidligere? Vi vil bistå deg i tiden før avreise i form av et koordinasjonsmøte.

Tidslinje for EVS- søknadsprosess:

UTLYSNING: Vi har ledig plass på et prosjekt i Palermo, Italia med oppstart september 2018. Les mer om prosjektet og søknadsprosessen her.