Utlysning: EVS-prosjekt i Frankrike

PRAKTISK INFORMASJON

 

Sted: Marmande, Frankrike

Oppstart: mars 2018/ etter avtale

Varighet: 12 måneder

 

Kriterier for å søke: du må være mellom 18 og 30 år. Det er ingen formelle kriterier, det er motivasjonen som vektlegges. Noe franskkunskaper er en fordel.

 

Søknadsfrist: snarest.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Ajla Cejvan på ajla.sureaux@gmail.com

 

CV og søknad sendes til samme epost.

 

 

 

NEVO søker en volontør til et prosjekt ved Centre des Sureaux, Frankrike.

 

Gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS), ser vi etter en volontør til et prosjekt i Marmande, Frankrike. Marmande er en sjarmerende by med omtrent 20 000 innbyggere som ligger ca. en time med bil fra Bordeaux.

 

Ønsker du å jobbe med kultur i Frankrike?

Prosjektet "Beyond borders" fokuserer på å utvikle kommunens kulturtilbud i Marmande. Volontøren skal jobbe sammen med teamet som er ansvarlig for det kulturelle tilbudet i byen. Dette omfatter mediateket (video- og musikkbibliotek), teater og museum. Teamet arbeider sammen for å planlegge forestillinger og utstillinger etc. Volontøren vil bli inkludert i arbeidet med å utvikle nye idéer, samt i markedsførings- og kommunikasjonsarbeidet. Volontøren får i tillegg være med på å promotere Erasmus+ og har også mulighet til å utvikle egne prosjekter.

 

Hva innebærer det å være volontør?

Som volontør får du kost og losji betalt, et reisestipend til å dekke reisen, og lommepenger, alt dekket av Erasmus+. Du får mulighet til å reise på seminar for å møte andre volontører, lære fransk og ikke minst lære om fransk kultur, i tillegg til å motta Youthpass sertifikat etter endt prosjekt. Youthpass er en anerkjennelse av ikke-formell læring som kan være nyttig å ha når man skal søke jobb senere.

 

Hvem kan reise ut?

Vi søker ungdom mellom 18 og 30 år, som kan starte prosjektet i mars/april 2018. Det er ikke formelle kriterier som utdannelse eller karakterer som er avgjørende når vi velger voløntor. For oss er det motivasjonen til volontøren som teller. Skriv litt om deg selv i søknaden og fortell oss hvorfor du har lyst til å reise og hva du kan bidra med til prosjektet. Det er planlagt at volontøren deler leilighet med 1-2 andre volontører.

 

Hva om jeg ikke kan fransk?

Franskkunnskaper er en fordel, men er ikke obligatorisk. Alle volontørene får franskundervisning. Dersom du ikke snakker fransk fra før er ikke dette noen hindring for å reise. På Centre des Sureaux snakker mange av de ansatte engelsk, og i tillegg jobber Ajla fra Norge på prosjektet. Det er Ajla som tar imøt søknadene og hun er også tilgjengelig for spørsmål. Det er til enhver tid omtrent fem internasjonale volontører i Marmande.

 

Er du interessert i dette prosjektet ? Ønsker du arbeidserfaring, utenlandserfaring og nye opplevelser ? For å melde interesse eller for mer informasjon, kontakt: Ajla Cejvan på ajla.sureaux@gmail.com

Marmande er kjent for sine gode tomater og bebyggelse fra middelalderen: