Hvordan bli volontør

HVORDAN BLI VOLONTØR - 4 trinn

 

 

"Verdt å vite" - Volontørtjenesten er GRATIS og inkluderer:

 

1. Kost og losji

 

2. Lommepenger

 

3. 90 % av transportkostnadene til og fra prosjektet

 

4. Forsikring; denne inkluderer alle legeutgifter

 

NB! Ingen reiseforsikring

 

1) Senderorganisasjon

 

Det første steget i retning av å bli volontør, er å finne en sendeorganisasjon i Norge. En sendeorganisasjon kan gi deg informasjon om hvordan finne et vertsprosjekt, bistår deg i den formelle biten av søknadsprosessen, og holder kontakten med deg mens du er ute som volontør.

NEVO bistår gjerne som senderorganisasjon. Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

 

2) Vertsorganisasjon

 

Så snart du har funnet en sendeorganisasjon, kan du begynne å søke på verstprosjekter. Det er i vertsprosjektet du skal gjennomføre din volontørperiode, og det er flere tusen prosjekter over hele Europa. En oversikt over disse finner du i følgende link. I basen kan du søke på land, by eller tema for å snevre inn søket og finne et prosjekt som passer for deg. Det finnes også en side der organisasjoner som søker etter frivillige legger ut tilbud. Når du har funnet det rette prosjektet kan du i samarbeid med oss sende inn CV og motivasjonsbrev. Deretter er det bare å vente på svar.

 

3) Formaliteter

 

Når du har funnet et vertsprosjekt som ønsker å ta deg i mot som volontør må sende- eller vertsorganisasjonen søke om finansiering av prosjektet fra sitt nasjonale kontor (her finner du informasjon om det norske nasjonale kontor). Da søknad- og finansieringsprosessen ofte tar noe tid vil du tidligst kunne reise tre måneder etter søknadsfristen. Vi anbefaler deg derfor å starte søknadsprosessen seks måneder før ønsket utreisedato.

 

4) Ut på tur aldri sur

 

Når det endelige klarsignalet kommer, kan du bare begynne å glede deg! Planlegging av reise, forberede deg på kulturforskjellene og kanskje snakke med noen som har vært volontør i akkurat ditt prosjekt tidligere? Vi vil bistå deg i tiden før avreise i form av et koordinasjonsmøte.

 

© Norsk Eks-Volontør Organisajon Organisasjonsnummer: 985 236 682 post@nevo.no Postboks 9195 Grønland, 0134 Oslo

MONITES

Morbi in elit sed lorem semper fermentum. Fusce velit tellus, dictum in posuere ac, pretium sollicitudin sapien. Cras semper erat sed odio luctus nec cursus sem fringilla.